Cum să alegi sacul de box potrivit pentru antrenamentul tău

Alegerea sacului de box potrivit este cheia pentru performanța îmbunătățită la antrenament și succesul în antrenamentul de box acasă. Cu atât de multe opțiuni și dimensiuni disponibile, poate fi dificil să determinați ce geantă grea este potrivită pentru dvs., mai ales ca boxer începător. Vă vom arăta cum să alegeți un sac de box pentru uz casnic.

CE TIP DE SAC DE PUNCAT ESTE MAI BUN?

Sacii de box vin în toate formele și dimensiunile. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, iar „cel mai bun” pentru tine depinde de nevoile tale. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să stabilești unde va fi spațiul tău de antrenament și ce fel de sac de box este cel mai potrivit pentru spațiul tău. Iată câteva dintre diferitele opțiuni din care puteți alege:

  • Geanta grea
  • Sac de box de sine stătător
  • Geanta de viteza
  • Geanta de box cu suport
  • Sac de box suspendat

CE TIPURI DE SACI DE PUNCT GRII EXISTĂ?

Sacii grei - așa cum sugerează și numele - sunt saci de box care cântăresc în general până la 200 de lire sterline. Există două tipuri de saci de box grei pe care îi puteți folosi:

  • Genți agățate tradiționale
  • Saci de box autoportante

Sacii de box tradiționali agățați sunt de obicei atașați de tavan sau de un suport și se leagăn atunci când sunt loviti cu piciorul sau pumnii. Sacii de box autoportante sunt montați pe o bază care oferă o bază stabilă. În general, sacii grei sunt folosiți pentru a îmbunătăți abilitățile de lovire cu pumnul și piciorul. Gențile grele pot fi folosite în mai multe sporturi de luptă, inclusiv box, kickboxing, Muay Thai, taekwondo și karate.

CUM SĂ ALEGEȚI SACUL DE CALZAT GRĂ DE DIMENSIUNEA CORPRE?

Dacă vă întrebați ce greutate și dimensiunea sacului de box greu este cel mai potrivit pentru dvs., regula generală este că sacii grei ar trebui să aibă aproximativ jumătate din greutatea corporală. O persoană de 200 de lire poate găsi o pungă de 100 de lire potrivită pentru utilizare. Pentru majoritatea adulților, sacii suspendați ar trebui să aibă cel puțin 80 de lire sterline pentru a oferi o experiență bună.

Iată câteva îndrumări de bază privind diferitele greutăți ale sacului de box:

  • 40 de lire sterline: optim pentru boxeri tineri și tineri începători
  • 70 de lire sterline: conceput pentru adolescenți și începători
  • 100 de lire sterline: potrivit pentru boxerii intermediari
  • 200 de lire sterline: conceput pentru boxerii grei

Gențile grele sunt suficient de versatile pentru a se potrivi în toate tipurile diferite de stiluri de antrenament de luptă și box.

CÂND TREBUIE SĂ UTILIZAȚI UN SAC DE CALCUL DE CALZAT DEBAT?

Sacii autoportante sunt saci de box care nu necesită montare. Aceste pungi sunt de obicei atașate de baze grele, încărcate cu nisip sau apă.

Sacii de box autoportante sunt grozavi pentru exersarea diferitelor tehnici de lovire cu piciorul sau pentru utilizarea în încăperi cu opțiuni limitate de instalare pe perete. Aceste tipuri de saci de box grei sunt portabili și pot fi plasați în sufragerie sau dormitoare pentru accesibilitate și depozitare ușoară. Nu necesită instalare profesională, ceea ce poate economisi și costurile de instalare. Vezi recenziile antrenorului FightCamp Aaron Swenson despre doi saci de box autoportante în acest videoclip. 

Un dezavantaj al celor mai multe genți de sine stătătoare este că se pot mișca mult atunci când sunt lovite puternic și chiar se răsturnează. Acesta este mai ales cazul multor modele mai mici și mai puțin costisitoare, așa că, pentru ceea ce economisiți, este posibil să plătiți pentru o experiență de antrenament mai proastă. Spre deosebire de majoritatea sacilor de box de pe piață, geanta de sine stătătoare FightCamp vine cu un inel pentru sac conceput pentru a menține baza centrată și să nu se miște sau să cadă.

Am comparat trei saci de box diferite care sunt astăzi pe piață folosind o evaluare standard. Urmăriți videoclipul de mai jos și citiți analiza aprofundată aici.

CÂND TREBUIE SĂ UTILIZAȚI O SACĂ SPEED?

Sacii de viteză sunt mult mai mici decât celelalte saci de box. Ele ajută sportivii să îmbunătățească viteza de lovire și, în același timp, îmbunătățesc puterea, sincronizarea și rezistența cardiovasculară.

Spre deosebire de alte tipuri de saci de box, sacii de viteză sunt umpluți cu aer și sunt adesea suspendați de tavan sau pereți. Sacii de viteză tind să aibă o formă de lacrimă și sunt utilizați în mod obișnuit pentru antrenamentele tradiționale de box.

CÂND TREBUIE SĂ UTILIZAȚI O SACĂ PĂNĂTĂ?

Gențile tradiționale agățate pot fi o opțiune excelentă și rentabilă pentru persoana potrivită. Aceste tipuri de saci de box sunt de obicei atârnate de tavan. În cazul pungilor tradiționale agățate, principalul lucru de luat în considerare este dacă dorești și poți să ancorați geanta permanent în perete sau tavan. Vor fi abuzați și se vor plimba liber, așa că vor trebui să fie instalați corespunzător de un profesionist. Agățarea sacului de box de un suport metalic care stă pe podea este, de asemenea, o opțiune, dar aceste suporturi metalice sunt adesea foarte zgomotoase, produc mult zgomot, ocupă mult spațiu și pot distruge suprafețele podelei, deoarece se mișcă mult. cu impact.

Articole similare