Echipament și echipament pentru scufundări

Înainte de a sari în adâncurile oceanului albastru și pentru a se bucura de o scufundare sigură și distractivă, un scafandru trebuie să fie echipat cu cunoștințe adecvate, abilități fizice și un set bun de echipament de scuba diving.

Deoarece corpurile umane nu sunt obișnuite să vadă, să stea și să respire sub apă, echipamentul de scufundare potrivit vă va echipa cu tot ce aveți nevoie pentru a face acest lucru. Fiți bine pregătiți învățând să faceți scufundări și, cel mai important, asigurați-vă cu echipamentul potrivit. Iată o listă cu echipamentul de bază pentru scufundări de care veți avea nevoie.

MASCA DE SFUNDARE SI SNORKEL

Deoarece ochii tăi nu sunt proiectați să vadă sub apă, unul dintre cele mai importante echipamente pe care trebuie să le ai este masca de scufundări. Masca de scufundare va crea spațiu de aer în fața ochilor pentru a vă permite să vedeți clar sub apă. În ceea ce privește snorkelele, nu toți scafandrii vor avea nevoie de unul. Cu toate acestea, în mod normal este sugerat pentru începători să poarte unul, în timp ce scafandrii mai experimentați îl vor vedea ca opțional. Acest tub de respirație este util atunci când înoți cu fața în jos la suprafață. În plus, snorkel-urile ajută și la economisirea aerului din rezervor.

COSTUME DE NEOGRAFIE SAU COSTUME USCATE

Când folosiți un costum de neopină versus un costum uscat? Folosiți costume de neopină atunci când vă scufundați în apă caldă și costume uscate în apă mai rece. În mod normal, costumele de neopren sunt etanșe la piele și sunt confecționate din neopren care blochează un strat de apă în jurul corpului pentru a-l menține cald. Pe de altă parte, costumele uscate, așa cum indică și numele, te vor menține complet uscat. Costumele uscate sunt mai lejer în comparație cu un costum de neopren și funcționează ca un incubator pentru a vă menține cald.

MĂNUSI DE SCUBA

La fel ca costumul tău, mănușile de scuba vă ajută să vă mențineți mâinile calde sub apă. În plus, previne, de asemenea, leziunile pielii atunci când explorezi medii subacvatice dificile.

FINS

Aripioarele sunt un alt element esențial pentru echipamentul tău de scufundări. Când scufundați, aripioarele vă permit să vă deplasați prin apă fără probleme, fără a pierde prea multă energie. Există două tipuri de aripioare de scuba: toc deschis și picior complet. Aripioarele cu călcâi deschis sunt utilizate în mod obișnuit în apă rece. După cum sugerează și numele lor, sunt deschise la călcâi și folosesc curele pentru a vă asigura picioarele. Aripioarele cu picior complet acoperă complet picioarele și sunt utilizate în mod normal în apă mai caldă.

TANCA DE SCUBA

O altă componentă vitală a echipamentului de scufundări este rezervorul de scufundări. Stochează cantități mari de aer, permițându-vă să respirați sub apă. Fabricate în general din oțel sau aluminiu, rezervoarele de scuba vin în diferite stiluri și dimensiuni. Puteți fie să le închiriați, fie să investiți într-unul dacă intenționați să vă scufundați des.

REGULATOR

Nu uitați niciodată de regulator, deoarece acesta este ceea ce vă permite să respirați sub apă. Regulatorul are o componentă numită prima etapă care se conectează la rezervorul de scuba și mută aerul din rezervor atunci când inhalați. Există, de asemenea, o parte numită a doua etapă, care este ceea ce pui în gură pentru a respira. Atunci când alegeți regulatorul de scufundare, alegeți întotdeauna pe cel care vă oferă cel mai bun confort și performanță.

INDICATOR DE ADANCIME, MANOMETRO IMMERSIBIL (SPG) SI BUSOLA

După cum indică și numele, un indicator de adâncime specifică adâncimea curentă și maximă atinsă în timpul unei scufundări. SPG-ul dvs. va arăta, de asemenea, cât aer rămas aveți în rezervorul de scuba. Acest lucru este pentru a vă asigura că vă puteți încheia scufundarea înainte ca alimentarea cu aer să devină prea scăzută. O busolă este o altă piesă vitală a echipamentului de scufundări care vă ajută să navigați sub apă. Toate aceste dispozitive vin atât în formă digitală, cât și analogică, pe care le puteți alege în funcție de preferințe.

CALCULATOR DE SFUNDARE

Un computer de scufundare monitorizează durata scufundării dvs., adâncimea la care vă aflați și cât mai mult timp puteți rămâne în siguranță la adâncime. Unele computere de scufundare sunt, de asemenea, capabile să urmărească cât aer ai rămas. Deoarece închirierea unui computer de scufundări poate fi costisitoare, ar fi mai bine să-l cumpărați pe al dvs.

Experimentați lumea subacvatică din Bali cu Blue Season Bali, pentru scufundări și snorkeling de cea mai bună calitate în Bali.