Top 7 cele mai bune mărci de rachete de tenis

Când abia începi să joci tenis, totul poate fi foarte copleșitor. Există atât de multe reguli, diferite lovituri pe care trebuie să le înveți, diferite tipuri de teren și, mai presus de toate, atât de multe echipamente diferite din care să alegi. Există diferite tipuri de mingi, pantofi, sfori și rachete. În plus, fiecare rachetă are specificații diferite, cum ar fi dimensiunea capului, tensiunea, greutatea și dimensiunea prizei - ceea ce face ca sarcina de a alege o rachetă să fie foarte descurajantă pentru un începător. - scrie My Tennis HQ

Când faci cumpărături pentru rachete, s-ar putea să fii înclinat să alegi ce rachetă este cea mai ieftină, dar aceasta se poate dovedi a nu fi o idee grozavă. Pe lângă talentul tău și orele de antrenament, o rachetă bună va avea cel mai mare impact asupra jocului tău general. Așa că, când vine timpul să cumpărați o rachetă, doriți să vă asigurați că cumpărați o rachetă de la o marcă bună.

Cele mai bune mărci de rachete de tenis în 2021 sunt Dunlop, Prince, Tecnifibre, Yonex, Head, Babolat și Wilson. Când cauți cele mai bune mărci de rachete de tenis, ar trebui să cauți rachete care să reziste mult timp, să-ți ofere control și putere, să fii blând cu corpul tău și care să nu devină depășite.

Nu doriți niciodată să cumpărați o rachetă care va înceta să fie fabricată în curând, deoarece ar fi foarte greu să cumpărați una suplimentară.

În timp ce vei vedea jucători profesioniști folosind tot felul de rachete diferite, adevărul este că toate sunt produse de doar 7 mărci diferite. Aceste mărci există de ceva vreme și sunt cunoscute că produc rachete de înaltă calitate, care sunt bune atât pentru jucătorii profesioniști, cât și pentru începători. Deci, atunci când alegeți o rachetă, ar trebui să rămâneți la una dintre cele 7 mărci pe care le vom acoperi mai jos.

#7 – Dunlop

Dunlop Sports este specializată în producția de echipamente de golf și tenis. Compania britanică a început ca producător de articole din cauciuc în 1889, iar mai târziu a intrat în lumea sportului. Dunlop a intrat pe piața tenisului producând mingi de tenis și, chiar și astăzi, este ceea ce este cel mai cunoscut.

De-a lungul ultimelor decenii, rachetele Dunlop au pierdut cota de piață în fața unor mărci de top precum Head, Babolat și Wilson, dar a fost un brand foarte răspândit în trecut. Unele dintre cele mai mari legende ale tenisului au folosit rachetele Dunlop la apogeu: Steffi Graf, Martina Navratilova, Rod Laver și John McEnroe. În prezent, cei mai de succes jucători care folosesc rachete Dunlop sunt Kevin Anderson la simplu și Jamie Murray la dublu.

În prezent, Dunlop are 3 linii principale de rachete: Seria CV, CX și CZ. Seria CV este mai potrivită pentru jucătorii care lovesc lovituri cu topspin, seria CX se potrivește bine pentru lovitorii grei, iar seria CZ este excelentă pentru jucătorii cărora le place să lovească mingea. Prețurile pentru aceste rachete variază de la 169 USD la 229 USD fiecare.

#6 – Prinț

Prince este un producător de materiale sportive care se concentrează exclusiv pe echipament de tenis. Prince este o companie americană, fondată în 1970 în Princeton, New Jersey. Similar cu Dunlop, Price a pierdut o mare parte din cota de piață în fața Head, Wilson și Babolat.

În trecut, jucători precum Andre Agassi, Maria Sharapova, Michael Chang, Bryan Brothers și Jennifer Capriati au fost sponsorizați de Prince, care a adus brandul în top. În prezent, cei mai de succes jucători care folosesc rachetele Prince sunt John Isner și Lucas Pouille.

Se știe că rachetele Prince oferă jucătorilor multă putere (și nu atât de mult control), acesta fiind unul dintre motivele pentru care compania ar fi putut pierde cota de piață. Pe măsură ce meciurile de tenis devin mai lungi și mai fizice, jucătorii trebuie să păstreze controlul pe tot parcursul meciului – ceea ce îi face să caute alte mărci.

În prezent, Prince oferă 5 linii diferite de rachete: Beast, Premier, Tour, Phantom, Attack și Pink Series. Majoritatea noilor modele variază de la 89 USD la 189 USD.

#5 – Fibră tehnică

Technifibre este un brand francez de rachete care a început de fapt ca producător de corzi de tenis. Compania a început în 1983 și s-a mutat ulterior pe piața mingilor de tenis și, în cele din urmă, a început să-și producă propriile rachete în 2004. Deși marca este relativ tânără în comparație cu unii dintre concurenții săi, cu siguranță a câștigat spațiu printre mărcile de rachete de top.

Recent, Technifibre s-a mutat și în alte sporturi cu rachetă, cum ar fi Squash și Paddle. Cei mai de succes jucători de tenis care folosesc rachete Technifibre sunt Daniil Medvedev, Jeremy Chardy, Janko Tipsarevic, John Millman și Denis Istomin. În afară de Daniil Medvedev, toți sunt jucători care sunt clasați de obicei între primele 30 și 100 din clasamentele ATP. Pe partea feminină, cea mai bună reprezentantă Technifibre este Daria Kasatkina.

În prezent, Techinifibre oferă 4 linii diferite de rachete, 3 dintre ele destinate jucătorilor de sex masculin și 1 pentru femei. Cele 3 linii de rachete pentru bărbați sunt T-Fight, T-Flash și T-Fit, în timp ce 1 pentru femei este T-Rebound. Prețurile pentru rachete variază între 149 USD și 199 USD.