Trebuie să știi cum să înoți până la paddleboard?

Este posibil să faci paddleboard fără a putea înota. Cu toate acestea, este mai bine dacă poți înota, având în vedere cât de probabil este să cazi de pe bord la un moment dat, mai ales dacă ești începător. În acest articol, vom explora toate problemele legate de paddle boarding pentru cei care nu înotă și înotătorii slabi și vom oferi sfaturi pentru a rămâne în siguranță și, cel mai important, pentru a ne asigura că vă bucurați de timpul dvs. de paddleboarding.

Nu trebuie să știi să înoți până la paddleboard. Cu toate acestea, se recomandă să purtați o vestă de salvare și să vă antrenați în ape calme și calme, între 20” și 30” adâncime. O lagună ar fi cea mai bună și mai sigură locație pentru a face acest lucru.

Acum știi, în calitate de non-înotător, că învățarea paddleboard-ului este încă o opțiune pentru tine, există câteva lucruri de care trebuie să fii conștient înainte de a „stropi” pe un nou paddleboard. De exemplu, adâncimea apei necesară, echipament de siguranță, cea mai bună locație și ce să căutați atunci când vă alegeți primul paddleboard etc. Deci, dacă sunteți gata să învățați tot ce trebuie să știți despre acest sport distractiv și captivant, atunci vă rugăm să continuați citind…

De asemenea, puteți găsi ajutor într-unul dintre articolele mele despre „Ai nevoie de lecții de paddleboard?”

În câtă apă poate fi un non-înotător pentru a învăța să vâsliți?

În calitate de începător, veți cădea în apă, este o parte naturală a învățării să vă paddleboard-ul în picioare, așa că, dacă vă preocupă să învățați în apă adâncă, să aruncăm o privire la avantajele și dezavantajele învățării la paddleboard la diferite adâncimi de apă.

10” Deep Water nu este bună pentru paddleboard și paddleboard fin

Acest lucru este mult prea superficial; s-ar putea să vă simțiți în siguranță fiind în apă doar deasupra gleznei, dar amintiți-vă, aripioarele plăcii cu vâsle sunt între 6” și 8” înălțime și, prin urmare, se va deteriora rapid de îndată ce orice greutate este pusă pe bord. De asemenea, aceasta poate fi cea mai ușoară modalitate de a vă ciobi tabla de paddle din plastic, epoxid sau carbon sau de a vă perfora tabla de paddle gonflabilă.

20” Deep Water încă nu este cea mai bună pentru paddleboard, dar s-ar putea să vă simțiți în siguranță.

OK, acum ești până la genunchi în apă, paddleboard-ul tău este mai fericit și mai ferit de daune. Trebuie să aterizați destul de greu pe paddleboard pentru a o pune sub apă suficient de mult pentru a deteriora amenda sau placa în sine. Dar tot este posibil la doar 20” de apă.

Pericolul mai mare cu această adâncime este modul în care aterizați când cazi. Puteți să vă răsuciți glezna când încercați să aterizați în poziție verticală sau să vă loviți corpul sau capul pe fundul apei când aterizați pe o parte. Pur și simplu nu este suficientă apă pentru a-ți sparge căderea. (vezi cum apa începe să devină prietenul tău)

30” Deep Water este o adâncime sigură pentru paddleboard, dar ai putea totuși să lovești fundul.

Stand-up paddleboard-ul tău te iubește chiar acum, nu există nicio șansă să lovești accidental fundul cu ea acum. Dar când încerci să aterizezi în poziție verticală, te vei trezi că trebuie să te întinzi în jos pentru a atinge pământul de dedesubt. Când aterizați pe o parte, s-ar putea să ajungi în continuare la podea, dar atâta timp cât ai o vestă de salvare pe tine, vei fi bine și te vei reîncărca pe picioare și vei avea paddleboard în cel mai scurt timp. (vezi cum apa începe să devină prietenul tău)

40” de apă reprezintă o placă fericită de paddleboard, dar elementele de înot ar putea intra în joc.

Acum apa va fi aproximativ peste înălțimea trunchiului dvs. acum, Paddle Board este foarte fericit că plutește fără grijă în lume. Dar aici ar putea începe să facă o piesă de teatru. Încercarea de a cădea în picioare nu mai este posibilă, apa este prea adâncă pentru a ajunge de pe bord. Dacă încercați acest lucru, puteți rămâne în picioare doar căzând/sărind intenționat în apă, rămânând vertical și așteptând să simțiți pământul și să vă ridicați cât mai curând posibil.

Dacă cazi pe o parte (de departe cel mai sigur mod de a cădea în apă) încă nu te vei lovi de pământ și, în ambele cazuri, va trebui să vă vâsliți puțin cu mâinile pentru a vă ridica corpul înainte de a vă ridica. Acest „vâslit cu mâinile”, pe care tocmai l-am menționat, este un element al înotului. (Poate că ești un înotător mai bun decât credeai.)

50” de apă Cel mai bun și cel mai rău din ambele lumi de apă

Înălțimea pieptului acum, va trebui să sari în sus pentru a te întoarce pe paddleboard-ul tău. Cu doar o mică șansă de a lovi pământul atunci când cazi în apă acum, cu siguranță va trebui să vâsliți cu mâinile pentru a vă ridica. Dar stai liniștit, căci poți să stai în picioare în apă.

60” de apă

Va trebui să te scufunzi de pe paddleboard pentru a simți pământul acum și, atâta timp cât îți amintești să rămâi calm, tot ce trebuie să faci este să te ridici și să te ridici și șansele sunt că vei avea în continuare capul deasupra apei. Dar dacă nu vâsliți și purtați o vestă de salvare, vesta de salvare vă va aduce la suprafață foarte repede, unde vă puteți prinde de paddleboard și vă puteți recupera respirația.

70” și mai adânc este locul în care aparțin lucrurile care înoată sau plutesc.

Abilitățile de înot ar fi recomandabile în orice ape peste 50”, dar cu siguranță în ape mai adânci de 70” adâncime. Pentru a vă menține capul deasupra apei, poate fi necesar să „călcați apa”, (călcarea cu apă este o tehnică de a vă lovi cu picioarele și de a împinge în jos cu mâinile pentru a vă ridica corpul, astfel încât să vă mențineți corpul într-o mișcare verticală și capul deasupra apei).

Articolul este preluat de pe blogul Aquasportsplanet