Directia oferita de preferintele persoanei apropiate este un start promitator, insa este necesar sa adaugam un strop de inventivitate si originalitate, calitati ce sporesc sentimentele resimtite in momentul in care vom finaliza surpriza. De aceea, nu este sufficient sa optam pentru achizitionarea unui produs dorit, fara a ne implica emotional in ambalarea acestuia, sau personalizarea acestuia printr-un mesaj ascuns, menit sa evidentieze inca o data sentimentele pe care le nutrim fata de destinatar.

Emotia determinata de apropierea Craciunului se datoreaza intr-o mare masura faptului ca aceasta perioada a anului se caracterizeaza printr-o multime de trasaturi, a caror indeplinire are efecte benefice pentru buna functionalitate a oamenilor, fapt care va influenta un start decisiv pentru perioada urmatoare. Din acest punct de vedere, se exploateaza momentele in care se impart cadouri, fie in cadrul intim al familiei, sau la locul de munca.

In momentul in care trebuie sa alegem un cadou pentru cei apropiati avem nevoie de existenta unei laturi inspirationale, menite sa ne ghideze in acest parcurs dificil. De multe ori, aceasta activitate necesita o cantitate considerabila de timp de gandire, pentru ca este foarte important sa gasim un dar care sa urmeze preferintele curente ale destinatarului.